Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Το Zeitgeist στο Ράδιο Αρβύλα

Το χθεσινό, τελευταίο πριν το Πάσχα, Ράδιο Αρβύλα ήταν πραγματικά διαφορετικό. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση μια τόσο δημοφιλής εκπομπή παρουσίασε και μάλιστα με εκτενή απoσπάσματα, το Zeitgeist και το Zeitgeist Addendum. Τα είχε παρουσιάσει και ο Χαρδαβέλας στον "Αθέατο Κόσμο" αλλά ήταν τόσο αστείο το θέαμα και η παρουσίαση της εκπομπής που απλά δεν μετράει. Και οι δύο αυτές ταινίες είναι αυτό που είπε ο Κανάκης: τροφή για σκέψη. Πέρα από τα δημοσιογραφικά στερεότυπα των καναλιών και των έγκριτων δημοσιογράφων είναι αφορμή για περισσότερη συζήτηση γύρω από πράγματα που τα θεωρούμε λίγο - πολύ δεδομένα και απλά. 

Τί να πρωτοπεί κανείς για το Zeitgeist! Το Zeitgeist Addendum είναι μακράν η καλύτερη απο τις δύο ταινίες. Αναλύει το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα και μάλιστα προτείνει και την εναλλακτική λύση του The Venus Project. Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς το χρήμα; Δείτε τη και  - εκτός και αν επιμένετε ότι το χρήμα είναι φυσικό φαινόμενο, σαν τη βροχή ας πούμε - μετά θα έχετε πολλά να πείτε. Πάντως, το Zeitgeist δεν έχει αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεσσηνιακαὶ Ἐπιστολαὶ

Έχω τη συνήθεια να περιδιαβαίνω συχνά διαθέσιμα στο διαδίκτυο αρχεία, αναζητώντας με βάση το λήμμα «Καλαμάτα». Σε μια από αυτές τις αναζη...