Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Κλαδική Οργάνωση Λιμενικού;

Εντάξει. Το "έλα μάνα να με δεις" και πολλά ευφάνταστα τα είχαμε ακούσει κατά καρούς και λέγαμε "εντάξει". Και ας λέγανε μέσα για "τουρκικά χωριά". Θα μπορούσαν να περιττεύουν, αλλά εκπαιδεύονται σκληρά τα παιδιά για να αντιμετωπίσουν μια υπέρτερη πολεμική μηχανή. Εξάλλου, τα λέγανε μεταξύ τους, οπότε "εντάξει". Και μάλλον μόνο αυτοί δικαιούνταν να τα λένε, γιατί θυμάμαι όταν πηγαίναμε ως νεοσύλλεκτοι για βολή και κάποιος άρχισε το "ανεβαίνω το βουνό", οι διμοιρίτες μας ξέχεσαν και το βουλώσαμε. Και ξαφνικά, 25η Μαρτίου, λίγα μέτρα από την Ομόνοια, ακούστηκε το «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ». Ήταν βατραχάνθρωποι του Λιμενικού (ΜΥΑ - Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών) και όχι των ΟΥΚ του Ναυτικού - αλλά φώναζαν λέει "ΟΥΚ" γιατί έχουν κοινή εκπαίδευση (sic). Όντως το "ΜΥΑ" δεν είναι τόσο πιασάρικο.

Μάλλον είναι λίγο δύσκολο να σκεφτούμε ότι το Λιμενικό Σώμα "πορώνει" του βατραχανθρώπους του για να αντιμετωπίσουν αλβανική εισβολή στην Κέρκυρα ... Το σύνθημα δεν έχει να κάνει με στρατιωτική επιχείρηση. Αποτελεί σαφή αναφορά και αντίθεση στον νέο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, μετεξέλιξη του γνωστού συνθήματος "Έλληνας γεννιέσαι, δε γίνεσαι". Και  "προαναγγέλει" πογκρόμ. 

Στην στρατιωτική παρέλαση, λοιπόν, μονάδα του Λιμενικού εξέφρασε την πολιτική της άποψη. Και αυτό είναι καινούριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεσσηνιακαὶ Ἐπιστολαὶ

Έχω τη συνήθεια να περιδιαβαίνω συχνά διαθέσιμα στο διαδίκτυο αρχεία, αναζητώντας με βάση το λήμμα «Καλαμάτα». Σε μια από αυτές τις αναζη...